MicrosoftTeams-image (215)

Nuorten hyvinvointi ja mielenterveys puheenaiheena la 8.10.

Valkean lavalla järjestetään lauantaina 8.10. klo 11–12 paneelikeskustelu, jossa puheenaiheena on nuorten mielenterveys. Samana päivänä Valkeassa on KesäkatuPOP-tapahtuma

Paneelikeskustelussa mukana eri päättäjiä ja keskustelua johtaa Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen.

Paneelikeskustelu on osa laajempaa Meidän mielestä -hanketta, jossa on mukana Kaleva Media, LähiTapiola Pohjoinen ja Osuuskauppa Arina. Kampanjan suunnittelussa, toteutuksessa ja asiantuntija-apuna ovat olleet lisäksi mukana nuorten mielenterveyden edistämiseksi konkreettista työtä tekevät paikalliset järjestötoimijat Nuorten Ystävät, ODL ja MIELI Oulun seudun mielenterveysyhdistys. Myös Oulun kaupunki on mukana kampanjassa tukemassa ja mahdollistamassa nuorten mielenterveyden edistämistä.

Valkeaan syyskuussa avatussa Oulun kaupungin nuorisopalveluiden popupkohtaamispaikassa ovat klo 11-15 tavattavissa useat Oulun seudun nuoriso- ja mielenterveystoimijat, joiden kanssa voi jutella ja saada lisätietoja aiheesta.


Mistä löytää keskustelukumppani tai apua pahaan oloon?

Walk in -terapia:

Oulussa tarjotaan ilmaista lyhytterapiaa 16–30 vuotiaille nuorille ja aikuisille keskiviikkoisin klo 15–18 Nuorten kahvila Kivijalassa. Walk in -terapia on ajanvaraukseton, riittää että tulet vain paikalle! Keskustelut ovat luottamuksellisia ja halutessasi voit tulla nimettömänä.

Kirkon walk in -terapia mallin mukaista lyhytterapiaa on tarjolla myös ajanvarauksella Byströmin ohjaamossa Vamoksen työntekijöiden toimesta. Sinne voit varata ajan Byströmin ohjaamosta.

 

ODL:n kohtaamispaikka:

ODL:n kohtaamispaikassa Isokatu 47:ssa on aina joku, jolla on aikaa just sulle. Toimintaa on tiistaista-perjantaihin alle 18-vuotiaille ja maanantaina tätä vanhemmille. Tarjoamme kohtaamispaikalla mukavaa seuraa, yhdessäoloa, tekemistä ja pientä purtavaa veloituksetta.

Walkers-toiminta:

Onko sulla joku asia mielessä, josta haluaisit jutella? Tai asioita, joita pitäisi selvittää Voit napata hihasta kiinni ODL:n Walkerslaisia, jotka tapaat täällä Valkeassa joka arkipäivä. Walkerslaisen tunnistat mustasta Walkersin logolla varustetusta liivistä. Ne on täällä just sua varten.

ODL Startti:

Onko sulla koulupaikka, työpaikka tai muu suunnitelma mielessä? ODL:lla tarjoamme työpajatoimintaa, jossa voit kokeilla erilaisia työtehtäviä, vahvistaa omaa hyvinvointiasi sekä kehittää monenlaisia työtaitoja ja opiskeluvalmiuksia. Tunnistamme myös osaamista, jota Startissa kertyy sekä teemme sitä yhdessä kanssasi näkyväksi. Työtehtäviä voit kokeilla esim. keittiö-, käsityö-, tietokone-, kahvila-, hoiva- ja puutöitä koskevissa tehtävissä.

ODL Yhdistämö

Yhdistämön Kohtaamispaikka on avoinna maanantaisin klo 13–17 ja tiistaisin klo 11–13, osoitteessa Isokatu 47. Kohtaamispaikan toiminta on matalan kynnyksen avointa kahvilatoimintaa 18–35-vuotiaille nuorille aikuisille.  Kohtaamispaikassa voit viettää aikaa rennosti yhdessä muiden nuorten aikuisten kanssa oleilemalla. Yhdistämön yksilöohjaus on sopiva vaihtoehto, kun tarvitset viikoittaista tukea ja kaipaat tsempparia arkeesi. Me autamme sinua vahvistamaan arjessa pärjäämistäsi ja jäsentämään elämäntilannettasi.

Oulun seudun mielenterveys ry

Sekasin -chat on valtakunnallinen anonyymi, ilmainen ja luottamuksellinen keskustelupalvelu 12-29 vuotiaille nuorille. Sekasin-chatin tavoitteena on ettei kukaan nuori jäisi yksin pahan olonsa kanssa. Chatissa päivystävät sekä ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Chat on avoinna ma-pe 9-24, la-su 15-24.

Sekasin-chatia ylläpitää Sekasin Kollektiivi. Sekasin Kollektiivi on lukuisten toimijoiden yhteenliittymä, jota koordinoi MIELI Suomen Mielenterveys rySuomen Punainen RistiSetlementtiliitto sekä SOS-lapsikylä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Sekasin-chatissa, lisätietoa löytyy nettisivulta sekasin.fi/vapaaehtoiset.

Jaa artikkeli: