Shoppailuvinkit matkaajalle

Monen hiihtolomalaisen matka pohjoiseen kulkee Oulun läpi. Oulu onkin oiva puolivälin taukopaikka, jonne on helppo ja nopea tulla. 

Oulun Kauppakeskus Valkea monipuolisine ravintoloineen ja liikkeineen on mieluisa vierailukohde koko perheelle.

Ostosvinkit Valkeaan suuntaaville:

 1. Välineet ja vaatteet talviurheiluun
  Valkeasta löytyy kaksi urheiluvälineiden ja vaatteiden erikoisliikettä katutasosta: Blue Tomato ja Intersport. Molemmista liikkeistä löytyy kattava valikoima esimerkiksi lumilautoja, suksia, laskettelusuksia ja suojavälijneitä. Blue Tomaton merkkivalikoimaan kuuluu mm. Burton, RIPNDIP, Roxy, Libtech yms. Intersportin valikoimasta löytyy Haglöfs, Peak Performance, 8848 Altitude ja paljon muita merkkejä.
 2. Lukemista ja tekemistä 
  Lukutoukan paratiisi löytyy ensimmäisestä kerroksesta Suomalaisesta Kirjakaupasta. Vinkki: Sisäänkäynnin luota löytyy TOP 10 -hylly, joka helpottaa kirjavalintojen tekemistä kiireessä.
  Loma tekee hyvää myös luovuudelle – Flying Tiger Copenhagenista löydät kaikkea kivaa esimerkiksi askarteluun ja piirtelyyn, sekä paljon muita tuotteita ajanviettoon!
 3. Erikoisherkkuja makean nälkään
  Valkean ensimmäisen kerroksen Karkkipäivä on karkkien ja herkkujen erikoisliike. Karkkikaupasta löytyy kokeilunhaluiselle vaikka mitä erikoisuuksia, joita ei löydy muista kaupoista. Laajan valikoiman irtokarkkihyllyä ei voi ohittaa!
 4. Merkkivaatteet lapsille ja aikuisille
  Valkeasta löytyy muotia ja asusteita aivan koko perheelle. Sokos-tavaratalo sijoittuu kolmeen kerrokseen, joista ensimmäinen kerros on pyhitetty kosmetiikalle ja asusteille. Toisesta kerroksesta löytyy naisten alusvaate-, kenkä ja vaateosastot. Kolmannesta kerroksesta taas löytyy miesten vaatteet, alusasut ja kengät, kodinosasto sekä lastenvaateosasto.Valkean toisesta kerroksesta löytyy useiden eri merkkien vaateliikkeet: Cubus, BikBok, Veromoda, Jack & Jones, Superdry, Carlings, Volt sekä Rags. Kolmas kerros on lastenkerros, samasta kerroksesta löytyy kaikki lastenvaatteiden erikoisliikkeet sekä leikkijän lelutaivas XS-lelut. Lastenvaatteita löytyy Jasminista, Polarn O. Pyretistä, Reimasta sekä tietenkin Sokoksen lastenosastolta.Kevätauringon yllättäessä voi aurinkolasit tulla tarpeeseen. Valkean ensimmäisestä kerroksesta löydät sekä Silmäaseman että Instrumentariumin, joista saat aurinkolasien huippumerkit.
 5. Tuliaiset perhetutuille
  Kukkia, pyyhkeitä tai arjen hemmottelua majapaikan isäntäperheelle tai matkan varrella asuvalle sukulaiselle? Valkeasta nappaat mukaasi ilahduttavat tuliaiset. Ensimmäisessä kerroksessa sinua palvelee Herkun Kukka, jonka valikoimasta löytyy upeita valmiiksi sidottuja kimppuja ja viherkasveja. Pieniä sisustustuotteita löydät Granitista, Finlaysonista ja Sokoksen kodinosastolta. Ja mikäpä olisikaan sen mukavampi lahja kuin The Body Shopin laadukkaat ihonhoitotuotteet, joista lähes poikkeuksetta jokainen tykkää?
 6. Extra-vinkki: Lapsiperheen lempipaikka on leikkihuone Roihula ja Perhehuone
  Valkeaan on lapsiperheiden mukava tulla, sillä kauppakeskuksessa on haluttu ottaa erityisesti huomioon lapsiperheiden tarpeet. Kolmannesta kerroksesta löytyy muun muassa leikkihuone Roihula, jossa on mukava purkaa ylimääräistä energiaa ja poikeita saman kerroksen ravintolamaailmassa evästauolla. Neljännestä kerroksesta löytyy paljon kehuttu Perhehuone, jossa imettäminen ja syöttäminen onnistuu rauhassa. Lisäksi lastenhuoneita löytyy neljännen kerroksen hissiaulan läheisyydestä sekä kolmannesta kerroksesta ravintolakäytävän perältä.

 

Valkeaan nopein ja vaivattomin reitti on ajaa Kivisydämeen tai Valkean parkkihalliin. Molemmista parkkihalleista on suora hissiyhteys kauppakeskukseen ja sen eri kerroksiin. Tervetuloa!

 


 

Lue myös: Moni hiihtolomalainen pysähtyy Oulussa – katso Valkean ravintolatarjonta

Jaa artikkeli: