silmaasema4-2

Valkean kasvot juttusarja alkaa, kuka on Anu?

Tästä alkaa uusi juttusarja, jossa kerrotaan tarinoita Valkean kasvojen takaa. Luvassa on tarinoita niin kävijöistä kuin henkilökunnasta. Ensimmäisenä esittelyssä on Silmäasemalla optikkona ja alueellisena optikkoperehdyttäjänä työskentelevä Anu.

Anu on työskennellyt optikkona Valkean Silmäasemalla sen avaamisesta asti ja päässyt seuraamaan kauppakeskuksen kasvutarinaa läheltä. Optikon uraa Anulla on takana jo lähes 30 vuotta.

”Enkä edelleenkään voisi kuvitella tekeväni mitään muuta”, hän sanoo.

Ennen Valkeaa Anu työskenteli Silmäaseman kivijalkamyymälässä Oulun keskustassa. Hän muistelee lämmöllä noin 7 vuoden takaista hetkeä, kun myymälä siirtyi uunituoreeseen kauppakeskus Valkeaan.

”Olihan sitä odotettu jo kauan, että saataisiin hieno kauppakeskus Oulun ytimeen. Tuntui mahtavalta, kun se toteutui ja yhtäkkiä asiakkaita alkoi tulla ovista ja ikkunoista. Työympäristö muuttui aiempaa hektisemmäksi, mutta koen sen vain positiiviseksi asiaksi.”

Anun työpäivät Valkeassa kuluvat pääosin näöntutkimuksia tehdessä, mutta päiviin mahtuu myös esimerkiksi kehysten esittelyä myymälän puolella. Anu toimii myös alueellisena optikkoperehdyttäjänä.

”Optikkoperehdyttäjän hommat tuovat työarkeen kivaa vaihtelua. On kiehtovaa päästä jakamaan tietoa ja kouluttamaan muita.”

Kaikista antoisimpana työssään Anu pitää asiakaskohtaamisia.

”Asiakkaiden kanssa jutellaan usein muustakin kuin optiikasta. Heidän kanssaan käydyt keskustelut ja heiltä kuullut tarinat ovat työn suola.”

Valkean kasvun nähnyt Anu kokee kauppakeskuksen viihtyvyyden parantuneen vuosien varrella entisestään.

”Muutoksia on ollut myös myymälöissä ja palveluissa. Uusia on tullut, ja joitain vanhoja on lähtenyt.”

Mukavia muistoja Valkeasta on ehtinyt kertyä Anulle useita.

”Erityisesti on jäänyt mieleen jättimäinen maapallo, joka oli ripustettu Valkeaan Lumo-valofestivaalin aikaan.”

Vapaa-ajallaan Anu on sporttimimmi. Hänen harrastuksiinsa kuuluu esimerkiksi maastopyöräily ja hiihto.

”Kuljen myös aina pyörällä töihin kotoani Kempeleestä. Urheilun ohella nautin puutarhanhoidosta, kokkailusta sekä yhdessäolosta perheeni kanssa.”

Kenestä Valkean kasvosta haluaisit seuraavaksi kuulla?

 

 

Jaa artikkeli: