Valkeassa tehdystä energiasäästöpilotista vaikuttavia tuloksia

Kauppakeskus Valkea oli mukana Osuuskauppa Arinan energiansäästöpilotissa, minkä tarkoituksena oli testata erilaisia energiasäästön toimenpiteitä ja niiden vaikuttavuutta.

Pilotin aikana Kauppakeskus Valkean yleisten tilojen sekä Sokoksen että Sokos Herkku ruokakaupan tiloissa laskettiin sisäilmalämpötilaa 1°C asteella, himmennettiin valaistusta ja optimoitiin ilmanvaihtoa.

Näillä toimenpiteillä saatiin testijakson aikana 7,7 % (6156 kWh) sähkönsäästö, mikä on vaikutukseltaan erittäin merkittävä. Saatujen tulosten perusteella pilotissa tehdyt toimenpiteet jätetään ennalleen ja samoja toteutuksia tullaan tekemään myös laajemmin muissa Osuuskauppa Arinan toimipaikoissa.

Kauppakeskus Valkea on jo nykyisellään kansainvälisesti vertailtuna hyvin energiatehokas kiinteistö, joka on saanut LEED Gold -ympäristösertifikaatin. LEED-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Leadership in Energy and Environmental Design. LEED on järjestelmä ympäristömyönteisyyden arviointiin kiinteistön suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa.

Jaa artikkeli: