Kauppakeskus Valkea mukana energiansäästöpilotissa

Kauppakeskus Valkea on mukana Osuuskauppa Arinan energiansäästöpilotissa, minkä tarkoituksena on testata erilaisia energiasäästön toimenpiteitä ja niiden vaikuttavuutta. Pilotti kestää noin viikon, jonka jälkeen toimenpiteiden vaikutukset analysoidaan. Tulosten perusteella tehdään päätökset, mitä toimenpiteitä kannattaa jatkaa, eli millä on suurin vaikutus energiankulutuksen vähentämiseen.

Kauppakeskus Valkean pilotissa tehdään seuraavia toimenpiteitä:

  • Kiinteistön yleisten tilojen sekä Sokoksen ja Sokos Herkun sisälämpötilaa lasketaan 1 °C asteella.
  • Kiinteistön ilmanvaihtoa optimoidaan vastaamaan kiinteistön erilaisia käyttötarpeita.
  • Kiinteistön yleisten tilojen sekä Sokoksen ja Herkun sisävalaistusta himmennetään.

Pilotin lisäksi Valkean sisällä olevat digitaalisen mainosnäytöt tullaan sulkemaan klo 01-05 väliseksi ajaksi.

Myös kaikkia vuokralaisia kannustetaan tekemään omia energiansäästötoimenpiteitä. Muun muassa Valkean Classic Pizzassa pidetään toista pizzauunia pois päältä maanantaista torstaihin. Lisäksi ravintolan valaistusta on himmennetty 50 % ja astianpesukoneessa pestään täysiä astiapakkeja.

Kauppakeskus Valkea on jo nykyisellään kansainvälisesti vertailtuna hyvin energiatehokas kiinteistö, joka on saanut LEED Gold -ympäristösertifikaatin. LEED-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Leadership in Energy and Environmental Design. LEED on järjestelmä ympäristömyönteisyyden arviointiin kiinteistön suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa.

Lisätietoja:
Mikko Hackzell
Kiinteistöpalvelupäällikkö, Kiinteistöässä
040 774 6916
Mikko.hackzell(at)sok.fi

Jaa artikkeli: