kutsu 1920×1080

Valokuvanäyttely Hei äiti Valkean 4.kerroksessa 14.5.–14.6.

Hei äiti -valokuvanäyttely on 9 kuvan pituinen kuvasarja, jonka kautta pohditaan äidin ja lapsen välistä suhdetta ja äidin pelkoa äitiyteen liittyen. Sarja alkaa surullisesta tunnelmasta, jossa äiti epäilee itseään eikä ymmärrä vielä tärkeyttään ja etenee lapsen lohduttamisen, avun ja yhteisten muistojen kautta yhteisymmärrykseen. Työskentely alkoi haastatteluista, joista yksi asia nousi esille muita enemmän, jota kuvasarjassa tuodaan esille: lapset kasvattavat aikuista.

Näyttelyn tekeminen on osa Teos- ja tuotekokonaisuuden toteuttamisen ja esilleasettamisen -kurssia Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistossa Kuopiossa. Valokuvaaja Seila Haaga halusi tuoda näyttelyn kotiseudulleen Ouluun, jotta hänen äitinsä varmasti pääsisi näkemään sen.

Seila Haagan Hei äiti -valokuvanäyttely Valkean uudispuolen 4. kerroksessa 14.5.–14.6.

Jaa artikkeli: