Työharjoittelussa Valkeassa: Lilli

OSAOn liiketoiminnan 3. vuoden opiskelijat Lilli ja Aleksi suorittivat talven ja kevään aikana harjoittelujakson ja näyttötöitä Valkean markkinointitiimissä. Harjoittelu ei ollut ihan tavallinen, sillä se suoritettiin pääosin etänä työtehtäviä tekemällä koronasta johtuen. Kaikki sujui kuitenkin erittäin hyvin ja valmistuminen ammattiin häämöttää nytnurkan takana. 

Lillin kokemukset työharjoittelusta

”Hei kaikki! Olen Lilli ja olen ollut viime marraskuusta asti kaverini Aleksin kanssa Kauppakeskus Valkealla työharjoittelussa. Tulin Valkealle oppimaan käytännön tehtävissä tapahtumatuotantoa, projektissa toimimista ja markkinointia/sisällöntuotantoa. 

Harjoittelu ajankohtaisen poikkeustilanteen takia on suurimmaksi osaksi pidetty etänä, muutamaa erityistapausta lukuun ottamatta. Harjoittelu on sisältänyt lähinnä n. viikoittaisia Teams-kokouksia, sekä erilaisten raporttien ja suunnitelmien kirjoittamista. Harjoittelu ei ole tuntunut työharjoittelulta ollenkaan, vaan pikemminkin hyvin rennolta koululta. Kuitenkin oikeissa työtehtävissä olen ollut ja mielestäni olen Valkealla oppinut helpommin kuin koulussa. 

Lilli

Työtehtäviin on kuulunut mm. tapahtuman suunnittelu, vuoden markkinointibudjetin laatiminen, tapahtumassa työskentely, mainosten suunnittelu ja projektisuunnitelman valmistus. Tehtävien tekeminen on sujunut melko moitteita, vaikka itse sanonkin. Toki olen vain ihminen ja ihmiset tekevät virheitä, mutta yleensä tehtävät tein kaverini (ja kollegani 😀) Aleksin kanssa yhdessä Discord-puhelussa, joten korjasimme aika lailla toistemme virheet. 

Itse työympäristö on ollut todella rento. Oma kotikone ja pelituoli ovat olleet lähinnä työpisteeni, mutta myös Valkean 4. kerroksen toimisto on ollut todella rento ja mukava työtila ja työkaverit ovat olleet aivan ihania. Lempityötehtäväni oli Ketturieha-lastentapahtuman järjestämisessä mukana oleminen Team Simisamin kanssa. Oli todella hauskaa olla ihan oikeasti mukana tapahtuman järjestämisessä. Toki ilman rakkaita työkavereita ei olisi yhtä hauskaa ollut. 

Erityisen isot kiitokset Aleksille, Johannalle ja Simisamille siitä, että harjoittelu oli yhtä hauska kuin oli.”

Jaa artikkeli: