Näkyväksi! Merkityksellisiä kohtaamisia – valokuvanäyttely Valkeassa

Valkean Kesäkadulle rakentuu oululaisen valokuvaajan Martu Väisäsen valokuvanäyttely Näkyväksi! Merkityksellisiä kohtaamisia 5.–27.3.

Toppilassa ja Puolivälinkankaalla oli käynnissä puolen vuoden Näkyväksi!-yhteisötaideprojekti vuonna 2021. Projekti tehtiin yhteistyössä asukkaiden ja taiteilija-valokuvaaja Martu Väisäsen kanssa. Hanke kesti vuoden 2021 loppuun. Kauppakeskus Valkeaan rakentuva näyttely on koonti tästä projektista.

Projektin tarkoitus oli tarjota helppoja ja lempeitä kohtaamisia kameran kanssa. Kohtaaminen kameran kanssa auttoi oman identiteetin hahmottamisessa ja näkyväksi tekemisessä. Projektin aikana kuvattiin helppoja kuvausharjoitteita arjesta, sukellettiin valokuvauksen maailmaan luennoin ja työpajoin sekä kohdattiin Tunnekuvan keinoin oma identiteetti ja itsensä vahvaksi sekä Näkyväksi! tekeminen. Projektin kantava voima oli se että osallistujat saivat itse päättää mikä oli kuvaamisen arvoista ja näin tärkeää.

Valkean näyttelyyn on kasattu ihmisten omia arkikuvia sekä Valokuvaaja-taitelija Martu Väisäsen kehittämällä Tunnekuva-menetelmällä otettuja kuvia. Halutessaan kuvattava lisäsi Tunnekuviin myös omia kuvia tehostamaan Tunnekuvan sanomaa.

Projektin vetäjänä ja kaupunginosataiteilijana toimi valokuvaaja ja taiteilija Martu Väisänen. Menossa olivat mukana myös Kulttuurivoimala sekä Puokkaritalo (asukasyhdistyksen nuoriso- ja perhetoiminta).

Näkyväksi- yhteisötaideprojektin rahoitti Oulun kaupunki ja se on osa kaupunginosataiteilija hanketta.

Projektin kuvat ovat esillä Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla 5.3-27.3.2022. Näyttelyyn on vapaa pääsy.


Lisätietoja:

Martuvaisanen.fi

Näkyväksi.fi

Kulttuurivalve.fi 

Taitelija, valokuvaaja, kulttuurin monitoimityyppi Martu Väisänen / martu(at)martuvaisanen.fi

Kauppakeskus Valkea markkinointi- ja tapahtumapäällikkö Johanna Kylli / johanna.kylli(at)sok.fi


Valkean edut, uutiset ja tapahtumat suoraan sähköpostiisi – tilaa Valkean uutiskirje tästä.

Jaa artikkeli: