1_Gaia

Valkean kesäkadulla pääset kokemaan maailman astronautin silmin

Lumo-valofestivaalia juhlitaan jälleen 19.-21. marraskuuta. Kauppakeskus Valkea toimii yhtenä festivaalikumppanina ja ottaa Kesäkadun suojiin Luke Jerramin Gaian. Valoteos on esillä 30. marraskuuta asti.

Halkaisijaltaan seitsenmetrinen teos esittelee yksityiskohtaisesti NASAn kuvantamaa maapallon pintaa. Sisältäpäin valaistu installaatio tarjoaa näkymän kotiplaneetallemme astronautin silmin. Teoksen äänimaisema on palkitun Dan Jonesin säveltämä.


Festivaali tarjoaa kaikkiaan 17 eri teosta keskustan ja Hupisaarten alueella, sekä erillisiä aluetapahtumia aina Martinniemestä Oulunsaloon saakka. Festivaalia vietetään perjantaista sunnuntaihin kello 16-22. Gaian lisäksi myös muutama muukin teos jää pidemmäksi aikaa näytille.

Lumossa noudatetaan ajankohtaisia terveysturvallisuusohjeita. Festivaalin suunnittelussa on huomioitu terveysturvallisuus väljentämällä tapahtuma-aluetta. Sisätiloissa yhtäaikaisten kävijöiden määrää rajoitetaan tarpeen mukaan.

Tarkemmat ohjelmatiedot löydät tapahtuman kotisivuilta: ouka.fi/lumo

Jaa artikkeli: