Vastuullinen_valkea_full_hd_2

Valkealla LEED Gold -ympäristösertifikaatti merkkinä ympäristöystävällisyydestä

Tiesitkö, että Kauppakeskus Valkealla on LEED kultatason ympäristöluokitus, joka kertoo, että Valkean kiinteistön ympäristöominaisuudet ovat erinomaisella kultaisella tasolla. LEED-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Leadership in Energy and Environmental Design. LEED on järjestelmä ympäristömyönteisyyden arviointiin kiinteistön suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. LEED sertifioidun kohteen ympäristöominaisuudet on todennettu riippumattoman osapuolen toimesta ja sen ominaisuuksia on mahdollista verrata kansainvälisesti muihin kohteisiin.

Järjestelmää hallinnoi United States Green Building Council (USGBC), joka on kansallinen, voittoa tavoittelematon järjestö. Leed arvioi rakennuksen ympäristömyönteisyyttä kuudessa eri kategoriassa, joita ovat tontti, veden käyttö, energian käyttö, materiaalien kulutus, sisäilman laatu ja innovaatiot. Kauppakeskus Valkea saavutti Gold tason sertifikaatit asteikolla Certified, Silver, Gold, Platinium. Valkean vahvuuksia arvioinnissa olivat hyvä saavutettavuus sähköautolla, polkupyörällä ja julkisilla liikennevälineillä.

Valkea on myös kansainvälisesti vertailtuna hyvin energiatehokas kiinteistö. Erityismaininnan saavat myös käyttäjäystävälliset sisätilat, jotka on toteutettu puhtaita materiaaleja käyttämällä.

Jaa artikkeli: