45798258_2167773136806081_6840673809104633856_o

Joulupolku tuo entisen Coffee Housen käytävälle uniikkeja koruja ja korutyöpajoja

Ensimmäistä kertaa avautuva Joulupolku yhdistää Kauppakeskus Valkean Joulukadun ja Rotuaarin Tiernatorin toimivaksi joulukorttelikokonaisuudeksi. Tunnelmallisen Joulupolun varrelta löydät pukinkonttiin taitavien käsityöläisten ja taiteilijoiden sekä muiden myyjien tuotteita.

Joulupolun varrelle on myös rakennettu aito korupaja, jossa voit valmistaa itse tehtyjä koruja pukinkonttiin.

Järjestäjä: Paja 1605 (pajalaiset: Hopeikko, Kilahus, Klink Design, Mr Wain, Utukoru ja Oulutuotteet)

Ruusun aikaa -sormuspaja 5.12.2018 klo 12-18

Punainen ruusu kertoo romanttisesta rakkaudesta, vaaleanpunainen kiitollisuudesta, keltainen ystävyydestä ja hopeinen… niin mistä se sinulle kertoo ja mitä viestiä siihen tallennat? Ehkä kauniin ajatuksen ystävästä, rakkaudesta, elämästä ja onnellisuudesta.

Ruusun aikaa -korupajassa voit tehdä oman ruususormuksesi ja kätkeä siihen oman viestisi ja tarinasi. Valmistat sormuksen aidosta hopealangasta ja jokaisesta sormuksesta tulee erinäköinen ja uniikki.

Korupaja toteutetaan nonstop -tyyppisesti tilan sallimissa puitteissa. Korupajaan voi osallistua 3 hlöä kerrallaan ja pajoja pidetään niin kauan kuin materiaalia riittää. Muistathan varata korunteolle riittävästi aikaa (noin tunti, riippuen aikaisemmasta kokemuksesta).

Ruusun aikaa -korupajan hinta on 35€/hlö.

Korupaja soveltuu myös vasta-alkajille.

Lisätietoja: annukka@hopeikko.fi

Kolikon kääntöpuoli -työnäytös klo 12-19

UJOn Katja valmistaa ja myy kolikkosormuksia. Mutta miten ihmeessä kolikko muotoutuu sormukseksi? Keskiviikkona 5.12.2018 klo 12:00-19:00 sinulla on mahdollisuus tulla seuraamaan sormuksen muodonmuutosta.

Työnäytös järjestetään Joulupolulla (Pakkahuoneen katu 16, entisen Coffee Housen -tila).

Halutessasi pääset myös kokeilemaan kolikkosormuksen tekoa!

 

 

 

Hopean hohdetta pukinkonttiin – korupaja 8.-9.12.2018 klo 12:30-17:30

Tapahtuipa joulukuussa, että Oulun keskustaan syntyi Joulupolku. Joulupolun varteen nousi korupaja. Ja korupajassa tehtiin parhaimmat ja uniikimmat lahjat läheiselle ja itselle.

Hopean hohdetta pukinkonttiin -korupajassa sinulla on mahdollisuus tehdä aidosta hopeasta joulun ihanimmat lahjat. Korupajassa voit valmistaa kuvan mukaisia ketjuja tai ihan joitain muuta. Ohjaajalla on mukanaan useita esimerkkikoruja sekä kirjoja, joten inspiraation lähteitä löytyy. Myös omasuunnitelmat korut ovat mahdollisia. Ole siinä tapauksessa riittävän ajoissa yhteydessä ohjaajaan mahdollisten materiaalihankintojen osalta.

Korupajaan on ennakkoilmoittautuminen 5.12.2018 mennessä osoitteeseen: annukka@hopeikko.fi. Voit osallistua valintasi mukaan joko toisena päivänä tai molempina päivinä. Korupajaan mahtuu 8 henkilöä.

Korupajan hinta on 45 €/päivä tai 80 €/molemmat päivät + materiaalit käytön mukaan. Hinta sisältää alv 24%, ohjauksen sekä työkalujen vapaan käytön korupajan ajan.

Materiaaleja voit ostaa ohjaajalta paikan päällä, mutta voit tuoda mukanasi myös omia materiaaleja tai tuunattavia koruja.

Osoite: Joulupolku, Pakkahuoneenkatu 16, Oulu (entisen Coffee Housen tilat).

Työpaja on suunnattu yli 16-vuotiaille.

HOPEAPAJA non stop by Seppo 3.12, 4.12, 10.12, 11.12 & 12.12.

Hopeapajalla tehdään nimensä mukaisesti koruja hopeasta. Vaihtoehtoina langasta taivuteltu sormus, johon lisätään luonnonkivi tai lasihelmi tuomaan väriä tai hopealevystä valitsemallasi tekstuurilla valmistettu laattariipus tai korvakorut. Esimerkkejä löytyy pajalta.

Varaathan korujen tekemiseen aikaa. Näissä menee puolesta tunnista tuntiin. Taitotasoltaan työpajat ovat helpohkoja. Tarvikkeet ja valmiit laatat löytyvät pajalta.

Hopeapaja toimii non stop-tyyppisesti tilan sallimissa puitteissa. Työpajalla mahtuu kerrallaan olemaan vain pari kolme henkilöä, koska korut vaativat ohjausta. Työpajaa pidetään niin kauan, kuin materiaalia riittää.

Työpajan hinnat ovat: Hopeasormus kivellä/lasilla 30€, hopeinen laattariipus nahkanauhalla 30 € ja hopeiset laattakorvakorut koukuilla 38 €.

Lisätietoja: Seppo Vainikainen 040-5905491

seppo@mrwain.fi

Joni Aikion näyttely Joulupolulla 1. -23.12.2018

Joni Aikio tunnetaan parhaiten kissa-aiheisista maalauksistaan. Hän maalaa myös sielukkaasti kuvattuja villieläimiä. Aikio on sukujuuriltaan saamelainen ja teoksissa näkyy syvä kunnioitus luontoa kohtaan. Teokset viestivät luontoyhteyden ja pysähtymisen tärkeydestä. Joskus menetämme osan aitoa itseämme jos uppoamme liiaksi vallitseviin kulttuurinormeihin. Aikio on itseoppinut entinen luokanopettaja ja hänen tyylissään voi nähdä vaikutteita useista eri suunnista. Ominaista on teknisesti taitavan sivellinjäljen yhdistäminen orgaaniseen satunnaisuuteen ja abstrakteihin muotoihin.

www.joniaikio.com

FB: Artist Joni Aikio

joni@joniaikio.com

 

 

Jaa artikkeli: