Valkea_Maria_Sid_1920x1080

Valokeilassa Maria Sid - keskustelutilaisuus to 25.10. klo 11:30-12

*Valitettavasti Maria Sid on estynyt ja esiintyjä Valkean lavalla on vaihtunut. Olemme saaneet vieraaksi kirjailijan ja toimittajan Minna Lindgrenin.

To 25.10. klo 11.30-12 Kesäkadun lavalla keskustelutilaisuus, jossa vieraana teatterialan konkari, Pikaparantola -oopperan ohjaaja Maria Sid. Tule kuulemaan Marian ajatuksia oopperan ohjaamisesta sekä urastaan. Kansallisooppera ja -baletti on vierailulla monipuolisella ohjelmistolla Oulussa 24.-27.10. Osuuskauppa Arina on mukana tukemassa vierailua.

Maria Sid on teatteritaiteen maisteri, joka on kouluttautunut sekä näyttelijäksi että ohjaajaksi. Hän on ohjannut draamaa, musiikkiteatteria ja oopperaa. Hänen viimeaikaisiin ohjauksiinsa kuuluvat mm. Straussin Lepakko, My Fair Lady, Meyerbeerin Pohjantähti, Äidinmaa-musikaali, PlayMe ja Chess sekä Kuusiston Fjäriln vingad. Maria on näytellyt tv- ja elokuvaroolien lisäksi teatterissa. Päärooleja hän on esittänyt mm. teoksissa My Fair Lady, Kesäyön unelma, Cellofan, Mamma Mia, Teatterilaiva ja Miraklet. Sid asuu Tukholmassa ja työskentelee Suomessa ja Ruotsissa. Lokakuusta 2018 alkaen hänet on nimitetty Tukholman kaupunginteatterin apulaisjohtajaksi.

Jaa artikkeli: