Nuppu 6A lintulampi

Nuorten Putiikki Nuppu otettu ilolla vastaan

Kauppakeskus Valkean aulassa maanantaisin ja tiistaisin toimiva Nuorten Putiikki Nuppu – pop up kauppa on saanut koululuokat liikkeelle ilahduttavasti. Nupun myyntivuorossa 26.3.-26.3. oli Lintulammen koulun 6A-luokka opettaja Minna Laatikaisen johdolla. Niin oppilaat kuin opettajat olivat innoissaan mahdollisuudesta päästä oikealle kauppapaikalle myymään itse valmistamiaan tuotteita.

”Hauskinta on ollut oikeastaan kaikki: näitä myytäviä juttuja on valmistettu koulussa ja vanhempien kanssa, ja kiva oli päästä tänne niitä myymään!”, totesi 6A-luokan oppilas Caspar Guibert. ”Kiva koulupäivä, koulutehtäviäkin olemme välillä käyneet lavalla tekemässä!” Caspar riemuitsee.

Kauppa kävi mainiosti

Myynnissä oli mm. 6A-luokkalaisten itse tehtyjä saippuoita, vanhempien kutomia villasukkia, käsin askarreltuja lapasia, korttipaketteja, sytykeruusuja ja leivonnaisia. Herkkukoriarvat erityisesti kävivät hyvin kaupaksi. Myyntituotot käytetään luokkaretkirahaston kartuttamiseen, ja tämän ryhmän toiveissa on päästä ainakin Helsinkiin yön yli reissulle. Kahden Nuppu-päivän tuotto oli peräti 1300 €, joten se kartuttaakin kivasti luokkaretkirahastoa.

”On ollut ilo seurata Valkean Nupussa näitä aktiivisia ja hymyileviä koululaisia, jotka ovat omaksuneet toiminta-idean ytimen kuin luonnostaan. Olemme saaneet runsaasti mairittelevaa palautetta asiakkailta, jotka ovat kiitelleet oppilaiden hyvää käytöstä ja ihastelleet tämän päivän koululaisten rohkeutta ja myyntitaitoja”, toteaa yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori Heikki Keränen.

”Opettajan näkökulmasta Nuppu-päivä vaati hieman etukäteisvalmistelua, mutta sujui kokonaisuutena hienosti. Kokemuksena Nuppu-päivä oli ikimuistoinen, oppilaat olivat innolla varaamassa jo seuraavaa vuoroa. Suuret kiitokset myös Heikki Keräselle, häneltä saimme monenlaista käytännön apua päivän järjestelyissä”, kertoo 6 A -luokan opettaja Minna Laatikainen.

Lisätietoja Heikki Keränen ja Maria Orrenmaa

HUOM! Nupussa on vielä muutamia vuoroja varattavana keväälle, ja kaikki Oulun alueen koululuokat ja nuorisopalvelujen ryhmät voivat vuoroja tiedustella osoitteesta heikki.keranen@ouka.fi ja maria.orrenmaa@ouka.fi

Lisätietoja ja kokemuksia Nuppu-päivästä saatavissa myös opettaja Minna Laatikaiselta, minna.laatinkainen@eduouka.fi, p. 050 441 6194

Teksti ja kuvat: Satu Kaleva

Jaa artikkeli: