Picture1

Nuorten putiikki avataan tänään

Oululaisten nuorten itse valmistamille tuotteille avataan myyntipaikka, Nuorten Putiikki Nuppu Kauppakeskus Valkean kesäkadulle maanantaina 26.2.2018. Kauppa on avoinna kahtena päivänä viikossa kokeiluluontoisesti. Tavoitteena on kehittää pysyvä toimintamalli, jota voitaisiin monistaa muihinkin ostoskeskuksiin tai kauppapaikoille. Ensimmäisenä myyntipäivänä paikalle saapuvat Merikosken koulun yhdeksäsluokkalaiset vastuuopettajiensa Tiina Jokiniemien ja Rosa Vehkalahden kanssa.

Ajatus on, että nuoret itse ovat pääroolissa ideoimassa, valmistamassa ja myymässä tuotteita. Pop-up tyyppinen kauppakin pitää aamulla ensin pystyttää ja päivän päätteeksi purkaa. Nuppu tarjoaa oppilasryhmille mahdollisuuden ideoida, valmistaa ja myydä tuotteita, joiden tuotot voidaan käyttää vaikkapa luokkaretki- tai leirikoulurahastojen kartuttamiseen. Kaupan myyjät eli oppilasryhmät ja tuotteet vaihtuvat viikoittain, joten jokaiselle nuorelle Nuppu-päivä on ainutlaatuinen kokemus. Nupussa nuoriso-ohjaaja Maria Orrenmaa ja yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori Heikki Keränen opastavat nuoria huolehtien, että Nuppu toimii ja kukoistaa.

Jaa artikkeli: