Nuorten putiikki avataan helmikuussa

Kesäkadulle avataan helmikuussa uusi kauppa, Nuorten putiikki, joka toimii myyntipaikkana Oulun koululaisten itse valmistamille tuotteille. Kauppa tarjoaa oppilasryhmille mahdollisuuden ideoida, valmistaa ja myydä tuotteita, joiden tuotot voidaan käyttää vaikkapa luokkaretkirahastojen kartuttamiseen. Kauppa on avoinna aluksi kahtena päivänä viikossa kokeiluluontoisesti, ja tavoite on kasvattaa pysyvä toimintamalli.

– On hienoa että voimme tällä tavalla kannustaa oppilaita oman aktiivisen roolin, vastuullisuuden, vaikuttamisen ja tekemisen kulttuuriin. Se, että nuori itse tekee asioita, jotka huomataan yhteisössä myönteisellä tavalla, on hyvinvoinnin ydintä. On huikeaa, että pääsemme nyt kokeilemaan jotain aivan uutta yhteistyömuotoa konkreettisen tekemisen kautta vieläpä tähän Oulun paraatipaikalle, iloitsee ideaa pohjustanut suunnittelija Satu Kaleva Oulun sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Nuorten Putiikissa toimii nuoriso-ohjaaja Maria Orrenmaa lapsia ja nuoria opastaen ja huolehtien, että kauppa pyörii niin kuin pitää. Oppilasryhmät saapuvat myyntipaikalle ennalta sovittavin vuoroin opettajansa kanssa. Kouluille opastusta tarjoaa Oulun kaupungin yrittäjyyskasvatuksen koordinaattori Heikki Keränen.

Oulun keskisen alueen koulut ja nuorisopalvelut ovat ensi vaiheessa kevään pilotissa mukana, ja tavoitteena on että jatkossa mukana olisivat nuoret koko Oulun alueelta. Nuorten Putiikissa ei nuorisopalvelut ainoastaan jalkaudu nuoren kuulijaksi, vaan myös näyttää aktiivista ja toiminnallista esimerkkiä siitä, mitä nuori itse voi tehdä omaehtoisesti.  Tarkoitus onkin, että aikuiset ovat Nuorten Putiikissa vain taustatoimijoita antaen tilaa koululaisten omille ideoille kasvaa, kehittyä ja kukkia.

– Nuorten Putiikki on monien hyvien ideoiden, sattumusten ja verkostoyhteistyön summa. Toivotaan, että Nuorten Putiikissa kauppa käy, ja koululaisten ideat saavat arvoisensa tilaisuuden näyttäytyä ja kukoistaa Oulun Valkeassa! Satu Kaleva toivoo.

Valkea toivottaa Nuorten Putiikin sydämellisesti tervetulleeksi! ❤️

Jaa artikkeli: