Kesätöissä Valkeassa, Jussin ja Saaran kuulumiset

Saara

Parisen viikkoa sitten odotin hienoisella jännityksellä ensimmäistä kesätyöpäivääni Valkeassa (ja ikinä) – mitä tulisin tekemään, miten minut otettaisiin vastaan, miten viihtyisin työssäni? Nyt vajaan parin viikon kauppakeskusoppaana toimimisen jälkeen en voi olla muuta kuin tyytyväinen saamaani kesätyöpaikkaan.

Kauppakeskusoppaana pääasiallinen tehtäväni on ollut päivystellä Kesäkadulla ja kauppakeskuksen käytävillä neuvomassa apua kaipaavia ihmisiä etsimiinsä putiikkeihin, ja usein myös jakaa kuvastoja ja etukuponkeja ohikulkijoille. Kohtaamiset ihmisten kanssa ovat olleet usein päivän piristyksiä, ja muutaman puolin ja toisin vaihdetun ystävällisen hymyn voimalla ei paikallaan seisoskelukaan ole tuntunut liian raskaalta. Ei siinä kuitenkaan kaikki – vaihtelu virkistää, ja siksi meillä on ollut monipuolisesti erilaista tekemistä pitkin työjaksoa. Työparini Jussin kanssa olemme päässeet päivittelemään Valkean sometilejä päivittäin, ja etenkin Instagramiin kuvien napsiminen ja kuvatekstien pähkäily on ollut minusta mielenkiintoista. Parin päivän ajan suoritimme Kesäkadun liepeillä ruokaostoksiin liittyvää kyselyä, mikä oli melkoinen urakka –  mutta varsin mukava sellainen. Myös Meidän Valkea -videoprojektin suunnittelu ja kuvaaminen oli yksi hauskimmista tehtävistä, joka meille on näiden kahden viikon aikana annettu. Jonkin verran olemme päässeet myös auttamaan varastohommissa ja Sokoksen alekampanjaan liittyvien julisteiden valmistelussa, mikä on ollut oikein tervetullutta vaihtelua.

Kaiken kaikkiaan kesätyöni Valkeassa on ollut antoisa kokemus ja päivät täällä ovat kuluneet yllättävänkin nopeasti – enää jäljellä on pari työpäivää, jotka tosin minulla häämöttävät vasta parin viikon päässä. Odotan kuitenkin innolla, mitä ne tuovat tullessaan!


Jussi

Kun aloin etsimään itselleni kesätyöpaikkoja alkuvuodesta, en olisi ikinä uskonut, että minut valittaisiin kauppakeskusoppaaksi, ja vieläpä Valkeaan. Valkea on minulle entuudestaan tuttu paikka, ja mietinkin aina täällä ollessani, minkälaista täällä olisi työskennellä. Tämän kahden viikon kesätyöjakson jälkeen voin kyllä innolla ja hymyssä suin sanoa, että täällä Valkeassa työskentely on ollut mahtavaa! Olen saanut täältä uudenlaisen työkokemuksen lisäksi loistavia työkavereita, ihania muistoja ja uusia erilaisia näkökulmia asioihin.

Kauppakeskusoppaan työ hämmästytti minua aluksi, mutta pienen perehdytyksen jälkeen työ kuulosti suhteellisen helpolta. Työtehtävikseni annettiin erityisesti asiakkaiden avustaminen, kuvastojen ja kuponkien jakelu, kyselyyn vastauksien kerääminen, sosiaalisen median päivittäminen sekä somemarkkinointi, ja videoprojektin valmistaminen. Sain tämän kesätyöjakson aikana avustaa asiakkaita siten, että jos heillä oli esimerkiksi jokin liike tai kauppa hukassa tai kaukana omasta näkökentästään, niin minä autoin heitä etsimään ja löytämään kyseisen liikkeen yhdessä työparini Saaran kanssa. Työjaksoni aikana sain todistaa sitä, kuinka tärkeää työni oikeasti on, ja kuinka hyvin se sujuu, kun sitä tekee ryhmässä tai edes parin kanssa. Sosiaalista mediaa saimme Saaran kanssa päivitellä lähes joka päivä, sillä työjaksoni sattui juuri sopivasti samaan aikaan, kun liikkeissä alkoi suuret kesäalennusmyynnit. Niissä kyllä riitti mainostamista. Saimme myös vaihtelun vuoksi avustaa muita Valkean työntekijöitä muunmuassa varastotehtävissä sekä alennusjulisteiden askartelutehtävissä.

Valkeassa työskentely oli kaikkea muuta, mitä olin luullut ja kuullut. Täällä työskentely antoi minulle niin paljon enemmän kuin mitä se otti. Sain työstäni Valkeassa niin suuria ja arvokkaita kokemuksia ja muistoja. Työ oli huomattavasti ja merkittävästi monipuolisempaa kuin mitä minulle ollaan kerrottu ja mitä itse luulin sen olevan, ja se oli ajoittain todella mukavaa ja hauskaa.


Meidän Valkea – Työntekijät

Tehnyt Saara ja Jussi (Musiikki: Taneli Mikkola)

Jaa artikkeli: