Valkea_avajaiset_-7

Kesäkadun käyttösopimuksen taustalla halu elävöittää Oulun keskustaa

Mitra esiintyy Kesäkadulla

Kauppakeskus Valkean kahta kauppakeskuskorttelia yhdistävä Kesäkatu on aivan uudentyyppinen kaupunkitila Oulussa. Tarve uudenlaiselle tilalle on syntynyt yhteisestä tavoitteesta elävöittää Oulun kaupungin keskustaa. Kesäkatu on suunniteltu ja rakennettu vastaamaan tähän tarpeeseen.

Perinteisiä kävelykatuja varten laaditut säännöt soveltuvat huonosti uudella tavalla käytettävän tilan tarpeisiin. Uudella tavalla toimivaa ja ainutlaatuista tilaa varten tarvittiin uudenlaiset säännöt. Pohjana Kesäkadun toiminnalle ovat Osuuskauppa Arinan ja Oulun kaupungin solmimat sopimukset katutilan käytöstä.

Osuuskauppa Arina on vuokrannut rakentamansa katutilan kaupungilta. Tämän lisäksi Arina maksaa vuokraa Kesäkadun yläpuolella sijaitsevista kävelysilloista. Vuokran lisäksi Osuuskauppa Arina on panostanut Kesäkadun rakentamiseen kaikkiaan noin 6 miljoonaa euroa.

Myös kadun ylläpito, lämmitys, valaistus ja siivous ovat Arinan vastuulla. Koska Arina kantaa tilasta kaiken vastuun, Arinalla on sopimusperusteinen oikeus vuokrata tilaa liiketoimintakäyttöön.

Kaikki Kesäkadun käyttöön liittyvät säännöt on laadittu kaupunkikeskustan ehdoilla. Näiden käyttösopimusten ja sääntöjen myötä kaupunkilaisia palvelee viihtyisä, monipuolinen ja tapahtumarikas yhteinen katutila.

Jaa artikkeli: