r5127843

Ideoita Nuorten vaikuttajapäiviltä

Kuluvan viikon tiistaina vietettiin Oulun kaupungintalolla Nuorten vaikuttajapäivää. Kaupungintalon komeaan juhlasaliin oli Nuorisopalvelujen toimesta koottu joukko erilaisia nuorten parissa toimivia tahoja, jotka toivat aktiiviständeillään vaikuttamismahdollisuuksia nuorten ulottuville. Myös Kauppakeskus Valkea oli kutsuttu mukaan!

r5127843

r5127846

r5127835

Päivän aikana kaupungintalon juhlasalissa vieraili noin 250 yläaste- ja lukioikäistä nuorta. Kauppakeskukset ja nuoret ovat aina olleet erottamaton pari. Nuorille kauppakeskus tarjoaa ajanvietettä ja hengailupaikan, kauppakeskuksille nuoret ovat yksi tärkeimmistä kohderyhmistä. Kauppakeskus Valkeaa on alusta asti rakennettu kaikille kaupunkilaisille ja siksi jo suunnitteluvaiheessa on haluttu herkällä korvalla kuunnella myös nuorten toiveita ja mielipiteitä. Ja mikäpä olisi parempi foorumi nuorten kohtaamiseen kuin Vaikuttajapäivät!

Valkean aktiiviständillä nuoret pääsivät asettamaan erilaisia kauppakeskukseen liittyviä asioita janalle sen mukaan, kuinka siistejä kyseiset asiat heidän mielestään olivat. Asiat, jotka saivat nuorten arvioissa määreen cool liimattiin julisteen yläosaan, ja asiat, joita kuvasi paremmin määre not so cool saivat tyytyä paikkaan julisteen alaosassa.

Toinen Valkean ständin tehtävistä koostui neljästä kysymyksestä, joihin Valkea halusi nuorten ottavan kantaa. Nuorilta kysyttiin kenet he haluaisivat nähdä esiintymässä kauppakeskuksen avajaisissa, mistä Valkean kannattaisi snäppäillä, mitä nuoret haluaisivat talvellakin lämpimällä kesäkadulla tehdä tai nähdä ja mihin he kauppakeskuksessa niin voidessaan tuhlaisivat.

r5127826

r5127800

Antti Tuiskusta kohistiin, tubettajat olivat kaikkien huulilla, Snapchat selvästi suosituin some-kanava ja shoppailumielessä kiinnostivat jäätelö, ruoka ja vaatteet. Nämä ja muut nuorten kauppakeskukselle lähettämät terveiset on käyty läpi, niitä ihasteltu ja ihmetelty, laitettu talteen ja välitetty suoraan asioista päättäville tahoille. Palautetta, vastauksia, ideoita ja ehdotuksia tuli kaiken kaikkiaan huima määrä. Kiitos kaikille osallistuneille, toivottavasti nähdään samoissa merkeissä myös ensi vuonna!

Jaa artikkeli: