Vaippakansan Valkea

Oululainen Petteri Parhi muistutti Valkeaa tärkeästä asiasta blogikirjoituksessaan aiemmin tällä viikolla. Hän listasi lapsiperheiden WC-tarpeita ja kiitti Stockmannia Oulun keskustan aikalailla ainoasta hyvästä ja ilmaisesta lastenhoitohuoneesta. Samalla hän lähetti meille Kauppakeskus Valkeaan terveiset ja toiveet tulevien lastenhoitotilojemme suhteen. 
Kaikki pienten lasten vanhemmat varmasti allekirjoittavat Parhin ajatukset toimivasta lastenhoitotilasta; ilmaisuus, esteettömyys ja siisteys ovat ehdottomia. Samaa mieltä Parhin kanssa on helppo olla myös siitä, että lastenhoitoon ja vaipanvaihtoon varattuun tilaan on 2010-luvulla oltava pääsy sekä naisilla että miehillä.
Kiitos Parhin blogikirjoituksen, mekin halusimme selvittää Kauppakeskus Valkean lastenhoitotilojen suunnitelmat ja vielä rakennusvaiheessa vaikuttaa mahdollisiin epäkohtiin. Iloksemme huomasimme, että asiaan on kiinnitetty huomiota ja hyvin suunniteltuja lastenhoitotiloja löytyy tulevasta kauppakeskuksesta useampia. Valkean rakennussuunnitelmaan on piirretty kaiken kaikkiaan neljä lastenhoitohuonetta. Yksi lastenhoitohuone löytyy ensimmäisestä kellarikerroksesta, yksi kolmannesta ja kaksi neljännestä kerroksesta.
Kauppakeskuksen kolmanteen kerrokseen rakennettavan Valkean ravintolamaailma Köökin tiloihin tullaan sijoittamaan kauppakeskuksen tilavin, jopa kuuden neliömetrin kokoinen, lastenhoitohuone. Tästä myös invavessana toimivasta tilasta löytyy kaksi WC-istuinta, yksi normaali ja yksi minikokoinen. Lapsiasiakkaiden iloksi Köökin sydämeen rakennetaan myös lasten ikioma leikkitila Pikku-Kööki. Sekä Pikku-Kööki että lastenhoitotila tulevat sijaitsemaan aivan Sampotalon asiakashissin läheisyydessä, joten molempiin on pientenkin lasten kanssa vaivaton kulkea.

Havainnekuvassa lasten oma Pikku-Kööki
Rauhallisessa neljännessä kerroksessa, jossa tulevat sijaitsemaan muun muassa Sokos Hotel Arinan kokoustilat, yhdistettyjä lastenhoitohuoneita ja inva-WC:itä on kokonaiset kaksi kappaletta.
Neljännen kerroksen sijainnista huolimatta näihinkin tiloihin on helppo ja esteetön pääsy, sillä ne tulevat sijaitsemaan kauppakeskuksen asiakashissien ja liukuportaiden välittömässä läheisyydessä.
Neljäs lastenhoitotila on sijoitettu katutason alapuolelle Sokos Herkun ja Herkun ravintolan viereen. Jos vaipanvaihtotarpeet yllättävät kesken ruokaostosten, on avun silloinkin suunniteltu löytyvän läheltä. Kuten jokainen Valkean lastenhoitotiloista, myös tämä on varusteltu hoitopöydällä. Parhin blogikirjoitukseensa laatimalta checklistiltä löytyy huomionarvoisia vinkkejä myös muuhun lastenhoitotilojen tarpeistoon. Tätä asiantuntijalistaa tullaan varmasti hyödyntämään kauppakeskuksen sisustusvaiheessa, kun sisätiloihin päästään tarkemmin käsiksi.
Lämmin kiitos Petterille mielenkiinnosta Valkeaa ja sen fasiliteetteja kohtaan. Sinun ja samalla varmasti monen muunkin toiveet on kuultu ja otettu vakavasti. Oulun Valkea on myös lapsia varten!
P.S. Jos Valkea ja sen kuulumiset kiinnostavat, suosittelemme Etujoukkoa!

Jaa artikkeli: