Kauppakeskus Valkea on jättänyt asemakaavan muutoshakemuksen kesäkadun tuulikaappien osalta

Oululaiset haluavat kaupunkiinsa elävän keskustan. Se edellyttää palveluja, kohtaamispaikkoja ja helppoa saavutettavuutta.

Kauppakeskus Valkean kesäkatu on omalta osaltaan vastaus näihin toiveisiin. Kesäkatu on julkisten kulkuyhteyksien ja alla sijaitsevien pysäköintitilojen vuoksi hyvin saavutettava kohtaamispaikka keskellä palveluja. Kesäkatu muodostaa kauppakeskuksen aulatilan, tarjoaa palveluja ja on jatkossakin vapaasti läpikuljettava katu.

Kesäkadun keskeinen etu on sen miellyttävä ympärivuotinen lämpötila. Pohjois-Suomen sääoloissa se mahdollistaa uudenlaisen tavan ja syyn viettää aikaa Oulun ydinkeskustassa.

Kesäkatu ja sen molemmin puolin sijaitsevat rakennukset muodostavat yhteisen sisäilmaston. Katuosuuden päädyissä on suuret ovet, minkä vuoksi asiakkaiden viihtyisyys ja kauppakeskuksen henkilökunnan asiallinen työympäristö täytyy turvata toimivalla teknisellä ratkaisulla. Asiantuntijat ovat tutkineet tekniikkaa, jolla voitaisiin varmistaa kadun ja kauppakeskuksen miellyttävä lämpötila talvella ja viilennyksen toiminta kesällä.

Asiaa selvitettäessä on automaattiovin varustettujen tuulikaappien asentaminen ulko-oville todettu toiminnallisesti ja energiatalouden kannalta parhaaksi ratkaisuksi. Tuulikaapit mahdollistavat kesäkadun toiminnallisuus-tavoitteiden toteutumisen.

Voimassa oleva asemakaava on tuulikaappien rakentamisen näkökulmasta vaikeasti tulkittava, minkä vuoksi Kauppakeskuksen Valkean rakennuttaja Arina on jättänyt asemakaavan muutoshakemuksen Oulun kaupungille.

Automaattiovin varustetut tuulikaapit mahdollistavat kesäkadun viihtyisyyden ja palvelut vaikeuttamatta kadun läpikuljettavuutta.

Jaa artikkeli: