Yli 300 tapaturmatonta työpäivää

Kauppakeskus Valkean rakentamista Skanskan urakoimana on takana jo yli vuosi. Työmaa on toiminut yli 300 päivää ilman työtapaturmia, mikä antaa aihetta juhlaan. 

Tällä hetkellä työmaalla työskentelee reilut sata työntekijää. Joukkoon mahtuu iso liuta useita eri alojen ammattilaisia: mukana on muun muassa kirvesmiehiä, raudoittajia, sähköasentajia, laatoittajia kuin rakennussiivoojiakin.

– Toimintaamme ohjaa ”nolla tapaturmaa” -periaate eli tavoitteenamme on täysin tapaturmaton työmaa. Kun ottaa huomioon työmaan koon ja vaativuuden sekä sijainnin, niin onhan tämä nyt erittäin hyvällä mallilla, vastaava työnjohtaja Tarvo Tölli Skanska Talonrakennus Oy:stä toteaa.

Työtapaturmilta välttyminen kertoo onnistuneesta perehdyttämisestä ja ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä työturvallisuuden saralla. Muun muassa henkilökohtaiset suojavälineet ja valjaat suojaavat tehokkaasti vahingoilta.

– Otamme työturvallisuusasiat äärimmäisen vakavasti. Kaikilla työmaalla työskentelevillä on oltava työturvallisuuskortti ja kalustomme on pidettävä ajan tasalla. Ohjenuoranamme toimii positiivinen ja myönteinen asenne turvallisesti tekemiseen kaikilla tasoilla, Tölli jatkaa.

Nolla tapaturmaa -periaatteeseen sitoutuminen koko hankkeen osalta

Työmaan nolla tapaturmaa -periaatetta ylläpidetään myös jatkossa oikein suunnatuilla toimenpiteillä ja osaavan henkilöstön avulla.

– Työntekijät ovat avainasemassa työturvallisuuden onnistumisessa. Meillä kaikilla tulee olla yhteinen tahtotila työturvallisuuden edistämiseksi, Tölli sanoo.

Viime kädessä vastuu työturvallisuudesta on vastaavan työnjohtajan harteilla. Työmaalla on lisäksi työsuojeluorganisaatio, joka koostuu työsuojelupäälliköstä ja työsuojeluvaltuutetuista.

– Työturvallisuus on erittäin tärkeä asia, jonka eteen kaikkien tulee tehdä töitä yhdessä. Asiat ovat parantuneet kovasti minun työurani aikana, mutta paljon on vielä tehtävääkin, Tölli päättää.

Jaa artikkeli: