Valkean julkisivu ja sisätilat rakentuvat hyvää vauhtia

Kauppakeskus Valkean rakentaminen etenee aikataulussa. Julkisivu pallokuvioineen alkaa pikkuhiljaa hahmottua, ja sisätiloissa on käynnissä liukuportaiden asennus. Kokonaisuus valmistuu kevääksi 2016.

Oulun ydinkeskustaan avattavan kauppakeskus Valkean julkisivu on UKI Arkkitehdit Oy:n taidonnäyte, jossa toistuu näyttävä pallokuviointi lasisella taustalla. Keskiössä julkisivun suunnittelussa on ollut valoisuuden korostaminen.

– Isot ja avarat ikkunat tuovat valoa kauppakeskukseen. Jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä pitää huolen, että sisällä on silti mukava ja viihtyisä ilmanvaihto, rakennuttajapäällikkö Petri Piirala Arinasta kertoo.

Kesän aikana myös viereisessä Sampotalossa aloitetaan perusteellinen remontti. Vanha runko säilyy ja Kauppurienkadun julkisivu jää pääosin ennalleen, mutta muuten rakennus saa täysin uuden ilmeen sen yhdistyessä Kesäkadun kautta osaksi kauppakeskusta.

Liukuportaiden pitkä taival Kiinasta Ouluun

Kauppakeskuksen sisätiloissa työskennellään parhaillaan muun muassa liukuportaiden asennuksen parissa. Kaikkiaan Valkeaan tulee 18 liukuporrasta, joista vajaa puolet on jo asennettu paikalleen.

– Liukuportaat ovat Kone Oyj:n toimittamia ja ne on valmistettu Koneen tehtaalla Kiinassa. Portaat on kuljetettu laivalla Oulun satamaan ja sieltä edelleen Valkean työmaalle. Pitkän matkan ovat portaat kulkeneet, Piirala kuvailee.

Kone Oyj:n asentajat tulevat viimeistelemään liukuportaat käyttökuntoon lähempänä kauppakeskuksen avausta.

Työmaalla panostetaan turvallisuuteen

Valkean työmaa työllistää tällä hetkellä noin 110 työntekijää, jotka ovat suurelta osin pohjoissuomalaista väkeä.

– Tähän mennessä kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Meillä on osaavaa työvoimaa, jonka ansiosta rakennustyöt ovat edenneet viimeisen päälle mallikkaasti. Työtapaturmilta on vältytty, ja panostamme yhteistyössä pääurakoitsija Skanskan kanssa siihen, ettei sellaisia satu jatkossakaan, Piirala päättää.

Lattian ja seinien pinnoitustyöt käynnistyvät huhtikuusta alkaen ja pääosin valmista pintojen osalta tulee olemaan vuoden 2016 alkupuolella. Kauppakeskus avataan keväällä 2016.

Jaa artikkeli: