JLL vastaa Valkean vuokrauksesta

Kauppakeskus Valkean vuokraustoimesta vastaava Jones Lang LaSalle (JLL) on ollut mukana Valkean projektissa keväästä 2013 lähtien. JLL:n Kaisu Pienimäelle Valkean hanke ja sen erityispiirteet ovat tuttuja. -Kauppakeskushankkeet lähtevät liikkeelle yleensä laajamittaisesta analyysista, jossa tutkitaan kuinka suurelta alueelta  asiakkaat ovat tavoitettavissa, millaisia nämä asiakkaat ovat, mitä he toivovat ja kuinka paljon heillä on rahaa käytettävissä erikois- ja päivittäistavarakauppaan, Pienimäki  kertoo.

-Samalla tutkitaan millainen kilpailutilanne alueella vallitsee – mikä on kauppakeskuksen pelikenttä, millaisen markkinaosuuden se voi saavuttaa ja miten se voi asemoitua suhteessa kilpailijoihin. Tällöin suunnitellaan myös kauppakeskuksen sisältöä sen fyysisten reunaehtojen rajoissa: miten kierto siellä tulisi tapahtua,  miten liiketilat sijoitellaan ja minkä kokoisia niistä tehdään, Pienimäki toteaa.

Analyysin lopputuloksena muodostuu konsepti: miten kauppakeskus profiloituu suhteessa kilpailijoihin, kenelle se suunnataan ja millaisella sisällöllä se tulisi toteuttaa. Analyysivaihe kestää yleensä muutamia kuukausia. Tämän jälkeen toteutetaan tarkempi vuokraussuunnitelma ja hankkeesta valmistetaan markkinointimateriaali. -Vuokraus lähtee liikkeelle yleensä suurimmista ankkuritoimijoista ja lopulta päättyy pienimpiin tiloihin ja kausimyyntipaikkoihin. Vuokrausvaihe isoissa kauppakeskushankkeissa voi kestää muutaman vuodenkin, Pienimäki kertoo.

Konseptista vuokraussuunnitelmaan

Jones Lang LaSalle tuli mukaan Kauppakeskus Valkean projektiin keväällä 2013. JLL on ollut mukana muun muassa Itiksen, Raisiossa sijaiseva kauppakeskus Myllyn, Helsingin ydinkeskustan Galleria Esplanadin ja Lappeenrannan Ikano -kauppakeskuksen kehittämishakkeissa vastaten vuokraustoimesta ja kaupallisesta neuvonannosta.  Lisäksi JLL edustaa joitakin vuokralaisia liiketilojen hankinnassa sekä tuottaa analyysejä kiinteistönomistajille ja kaupan ketjuille.

-Valkean projekti alkoi toteuttamalla edellä kuvattu laajamittainen analyysi ja konseptisuunnittelu. Useimmiten markkinointimateriaalin toteuttaa ulkopuolinen mainostoimisto, mutta Valkean tapauksessa oli mahdollista käyttää apuna Arinan sisäistä markkinointiosaamista ja siten materiaali toteutettiin yhteistyössä Arinan kanssa. Lisäksi hankkeen arkkitehti UKI Arkkitehdit toteutti 3D-mallin, jonka avulla hanketta on helppo esitellä potentiaalisille vuokralaisille. Nyt projektissa ollaan vuokrausvaiheessa, josta JLL vastaa, Pienimäki kertoo.

Ainutlaatuinen kauppapaikka

 Valkean sijainti on erinomainen ja ainutlaatuinen ostosympäristö kesäkatuineen tekee siitä uniikin kauppakeskuksen koko Suomessa. Keskuksen kehittämisen kantavana ajatuksena on tuoda Ouluun uusia ja mielenkiintoisia toimijoita tukemaan jo olemassa olevaa tarjontaa. Valkeassa panostetaan laatuun ja miellyttävään shoppailukokemukseen ja tämä näkyy kehittämisessä läpi linjan aina pintamateriaaleista toimijoiden valintaan. Viihtyminen on tärkeässä osassa Valkeassa ja siihen panostetaan muun muassa ainutlaatuisella ravintolatarjonnalla. Valkea tulee vahvistamaan keskusta-alueen kaupallista tarjontaa ja elävyyttä sekä tuomaan keskusta-alueelle miellyttävän ja helpon ostosympäristön ympäri vuoden.

Valkean tilojen vuokraus edistyy erinomaisesti. Kysyntä tiloihin on ollut korkeaa niin kansainvälisten muotibrändien kuin paikallisten yrittäjien osalta. Vuokrauksen etenemisestä ja vuokralaisista tullaan tiedottamaan  tulevan kevään aikana.

-Haluamme tehdä Valkeassa asioinnista helppoa asiakkaan näkökulmasta. Toimintoja sijoitellaan loogisesti siten, että halutut liikkeet on aina helppo löytää ja saavuttaa. Pukeutumisen osalta keskukseen tulee sekä nuorisomuodin, että klassisemman tyylin tarjontaa, Pienimäki kertoo.

JLL on New Yorkin pörssiin listattu maailmanlaajuinen kiinteistöalan neuvonantopalveluja tarjoava yritys. Suomessa yrityksen palveluihin kuuluvat neuvonanto kaupankäyntitilanteissa (capital markets), tutkimus ja kiinteistöjen taloudellinen arviointi (research & valuation), yrityspalvelut (corporate solutions), toimistovuokraus (leasing) sekä liiketiloihin liittyvä konsultointi (retail). Retail-tiimin asiakkaita ovat sekä omistajat että kaupan ketjut. Omistajille tehtävistä töistä tyypillisin esimerkki on kauppakeskuskehityshankkeet – juuri kuten Valkeakin on. Kaupan ketjuille tehdään muun muassa verkostostrategioita ja liikepaikkahankintaa.

Yhteystiedot:
Kaisu Pienimäki
Associate Director
Head of Retail
JLL

Eteläesplanadi 22 A, FI-00130 Helsinki

Mobile: +358 40 703 2783
Fax: +358 207 619 962
kaisu.pienimaki@eu.jll.com
http://www.jll.fi

Jaa artikkeli: