ILO-taidetapahtuma toi katutaidetta Valkean työmaa-aitaan

Nuoret ovat ilo eivät ongelma. Näin Minna Kivioja ja Pasi Nikkinen ajattelivat, kun lukivat lehtijutun pääsiäisenä 2013, jossa kerrottiin kuinka nuoret oli häädetty Helsingin Kauppakeskus Kampista. Jotain oli tehtävä, mutta kuka tekisi? Miksi emme tekisi asialle jotain – näin syntyi POP UP ILO ja ”Miksi en minä”-asenne.

Ensimmäinen POP UP ILO avautui Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa 26. elokuuta 2013 viideksi viikoksi. Suomessa on ollut tähän mennessä neljä POP UP ILOa, Helsingissä ja Tampereella. Niissä on kohdattu yli 15 000 nuorta ja aikuista.

Tarve konkreettisiin asioihin ja kohtaamisiin on suuri. POP UP ILO toimii siellä missä ihmiset muutenkin hengaavat, – kauppakeskuksissa. Paikka tarjoaa kohtaamista, tekemistä ja ilmaisen paikan olemiseen. 

Oulun POP UP ILO toimii kauppakeskus Galleriassa 25.8.-28.9. POP UP ILO toteutetaan yhteistyössä Osuuskauppa Arinan, Skanskan, UKI Arkkitehtien, Oulun kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tila on avoinna arkisin klo 12-20 ja lauantaisin klo 12-18. POP UP ILOssa mm. neulotaan maailman pisintä kaulahuivia, järjestetään taidenäyttelyitä ja tanssitaan argentiinalaista tangoa. Sisältöä voi tuottaa jokainen, joka haluaa. Tilassa voi pitää vaikkapa oman näyttelyn, runoillan tai neulontapiirin. Torstaisin klo 18 on POP UP ILOn ILO-ilta.

Lauantaina 30.8. Valkean työmaalla järjestettiin ILO-taidetapahtuma. Katutaidekilpailun tuotokset ovat nyt äänestettävänä 20.9. saakka, ja töistä 6 parasta palkitaan. Työt on ripustettu kaupunkilaisten iloksi Valkean työmaa-aitaan Isokadulle.

Käy äänestämässä täällä:
https://www.facebook.com/events/287073384817033/

Jaa artikkeli: