Kävelykeskusta laajenee

Uutta kävelykatualuetta valmistelevat katutyöt ovat keskustassa kuumimmillaan. Kaupunki tekee Valkean työmaan viereisillä kaduilla katutöitä lokakuulle saakka.

Kauppakeskuksen runko nousee katutasolle heinäkuun aikana.

Oulun kaupungin MALI2020 -suunnitelman edetessä Rotuaari laajentuu ja Isokatu muuttuu kävelykaduksi Anttilan edestä ravintola Fransmannin kulmalle saakka. Kauppurienkadulla kävelykatu laajenee Mick’sin kulmalta Autosaaren pysäköintilaitoksen sisäänkäynnin viereen. Nämä katuosiot muuttuvat kävelykaduksi tulevana syksynä.

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut sekä Oulun Vesi uusivat kunnallistekniikkaa, tehden valmistelevia töitä uutta kävelykatupintaa varten. Työt etenevät vaiheittain. Katujen rakennekerrokset uusitaan kokonaan ”seinälinjasta seinälinjaan”. Samalla uusitaan katutekniikkaa; viemäröintejä, kaukolämpö sekä sähkö- ja tietoliikenneverkostoa. Valkean työmaan viereissä olevaa Kauppurienkadun osaa uusitaan juuri parasta aikaa. Autosaaren Pysäköintilaitokseen pääsee tienpätkän remontin aikana nyt ensin Isokadun puolelta, ja tietyön siirtyessä myöhemmin jälleen Uusikadun puolelta. Kunnallistekniikan osalta työt jatkuvat syksyyn, jonka jälkeen katu saa väliaikaisen pinnan talveksi. Kadun kivetykset tehdään ensi kesänä valmiiksi.

Kivisydämeen puhkaistu huoltokuilu.
Kuvassa näkyvissä kuilun pohjalta nousevat
rakennustelineet.

Valkean työmaalla tehdään tällä hetkellä kellareiden runkotöitä. Runko nousee katutasolle heinäkuun aikana. Kivisydämeen vievät huoltokuilut on vastikään puhkaistu ja nyt tehdään myös porauksia maalämpöä varten. Tontille porataan noin 20 kappaletta viidentoista sentin halkaisijalla olevaa maalämpöputkea, jotka ulottuvat varsin syvälle kallioperään, noin 250 metrin syvyyteen.

Rakennustyömaan pohjalle vievä ajotie on vielä paikallaan, mutta kesän aikana se siirretään pois tieltä rungon rakenteiden alkaessa noustessa pian myös Uusikadun puolelle työmaata.

Jaa artikkeli: