Ruhjeinen kallio muuttaa suunnitelmia

Kauppakeskuksen alla oleva kallioperä osoittautui paikkapaikoin alkuperäisiä maaperätutkimuksia heikommaksi. Ruhjevyöhyke vaikuttaa Kivisydämestä Valkeaan porattavien kalliokuilujen sijoitteluun.

Heikon kallion vuoksi kauppakeskuksesta Kivisydämeen vievät hissi- ja huoltokuilut on suunniteltu uudelleensijoitettavaksi sopivaan paikkaan tontilla. Neljästä hissistä ja Kivisydämen ilmakuilusta koostuvan suorakaiteen muotoisen porakuilun sijaan tontille porataan kaksi erillistä kuilua samaan linjaan, 90 asteen kulmassa suhteessa alkuperäiseen suunnitelmaan. Ruhjeisen kallion takia Rakennusvalvontaan toimitettiin viime viikolla rakennusluvan muutoshakemus, joka käsitellään kesän aikana.

Kivisydän on hakenut muutosluvan maanalaisten kalliolouhosten osalta, ja Osuuskauppa Arina vastaa maanpäällisen osan luvista. Kuilujen osalta tontilla päästään töihin näillä näkyminen alkusyksystä.

Jaa artikkeli: