Urakkasopimukset allekirjoitettu

Arina ja Skanska toteuttavat Oulun keskustaan kaupungin vetovoimaisuutta lisäävän Kauppakeskus Valkean.

Kuvassa Osuuskauppa Arinan hallintojohtaja Paavo Härö (vas.) ja toimitusjohtaja
Veli-Matti Puutio sekä Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Sakari Jämsä ja
aluejohtaja Mikko Herva.

Oulun kaupungin suunnitelmissa keskusta on elinvoimainen, vetovoimainen ja viihtyisä. Pysäköintiratkaisut, kävelykatualueen laajennus ja keskustakortteleiden kehitys luovat tälle edellytykset.

Osuuskauppa Arina ja Skanska Talonrakennus Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimukset kerrosalaltaan 37 150 brm2 kauppakeskus- ja asuntokokonaisuuden toteuttamisesta Oulun keskustan Galleria- ja Kauppuri-kortteleihin.

Kauppakeskus Valkea muodostaa keskustakortteleihin monipuolisen muodin ja palvelujen sisäkaupunkitilan, sisältäen mm. Sokos-tavaratalon, runsaasti merkkiliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita sekä Sokos Herkku -ruokakaupan. Kyse on kokonaisuutena yli 100 milj. euron investoinneista Oulun ydinkeskustaan.

Arinan ja Skanskan sopimukset sisältävät uuden kauppakeskusosan rakentamisen, nykyisen kauppakeskusosan tilojen saneerauksen sekä osien yhdistävän kävelykatuosuuden toteuttamisen. Kävelykatuosuus on suunniteltu toteutettavaksi katettuna ja ympärivuotisesti lämpimänä julkisena tilana, mikä on ainutlaatuista pohjoisissa olosuhteissa.

Lisäksi Skanska toteuttaa uuden kauppakeskusosan päälle rakennettavat 66 arvoasuntoa 7 kerrokseen. Ylimmät asunnot sijaitsevat katutasosta 12. kerroksessa. Oulun keskustan korkeimmasta asuinrakennuksesta tulee näkymät yli kaupungin. Asuntojen koot vaihtelevat 34-137 m2 välillä.

”Kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden asua aivan palvelujen ytimessä. Asuntoja on toteutettu kauppakeskusten yhteyteen aikaisemmin muualla Suomessa, mutta Oulussa ratkaisu on ensimmäinen laatuaan”, kertoo Skanska Talonrakennuksen aluejohtaja Sakari Jämsä.

Kauppakeskuksen rakentaminen on käynnistetty. Kauppakeskus on tarkoitus avata keväällä 2016. Myös asunnot valmistuvat samaan aikaan.

”Oulun kaupungin pitkäaikaisena tavoitteena on keskustan elinvoimaisuuden, vetovoimaisuuden ja viihtyvyyden lisääminen. Kuluttajaosuuskuntana Arinan tehtävänä on tuottaa palveluja ja hyötyjä pohjoissuomalaisille kotitalouksille. Tämä kokonaisuus on sekä kaupungin tavoitteen että kuluttajaosuuskunnan tehtävän mukainen”, jatkaa Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio.

”Olemme tehneet Arinan kanssa pitkään yhteistyötä, ja olemme iloisia, että yhteistyö jatkuu ainutlaatuisen hankkeen merkeissä. On hienoa olla mukana tekemässä Oulun keskustasta entistä paremmin oululaisia sekä työ- ja vapaa-ajan matkailijoita palvelevaa kokonaisuutta”, sanoo Jämsä.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Arina, toimitusjohtaja Veli-Matti Puutio,
puh. 050 539 8807, veli-matti.puutio@sok.fi

Osuuskauppa Arina, markkinointijohtaja Pasi Ruuskanen,
puh. 050 430 1747,pasi.ruuskanen@sok.fi

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Sakari Jämsä,
puh. 040 835 1330, sakari.jamsa@skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela,
puh. 050 374 3070, liisa.salmela@skanska.fi

www.arina.fi, www.kauppakeskusvalkea.fi
www.skanska.fi, www.twitter.com/skanskafinland

Osuuskauppa Arina on Pohjois-Suomen laajimmin omistettu yritys, omistajina yli 150 000 kotitaloutta. Arinan yli 2500 työntekijää tarjoavat market- ja erikoisliikekaupan, liikennemyymälä- ja polttoainekaupan sekä matkailu- ja ravitsemuskaupan palveluja 165 toimipaikassa Pohjois-Suomessa. Arinan omistajat saavat palveluja käyttämällä yli 800 euron omistajahyödyt taloutta kohden vuodessa. Arina arvioi, että Kauppakeskus Valkean palveluja käyttää yli 100 000 eli 2/3 Arinan omistajatalouksista.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Jaa artikkeli: