Valkea_tapahtumakuva_musiikkiesitys_kitara

ÜBERCROMBIE eli John Abercrombien jazzmusiikkia Oamkin pop/jazzopiskelijoiden tulkitsemana

16:00–17:30

ÜBERCROMBIE

to 12.12.2019  klo 16

Kauppakeskus Valkea

Vapaa pääsy

Jazzkitaristi John Abercrombie (1944-2017) oli niitä jazzmusiikin suunnannäyttäjiä, jotka eivät ikinä saavuttaneet suuren yleisön suosiota.  Muusikot tuntevat hänet paremmin, ja samaan aikaan ilon ja haikeuden täyttämät sävellykset sekä äärimmäisen laulullinen lähestymistapa sähkökitaraan erottavat hänet selvästi muista.

1970-luku oli pitkälti fuusiojazzin ja sähkön vuosikymmen, mutta Abercrombie onnistui luomaan samaan aikaan muutamien muiden ECM Recordsille levyttäneiden muusikoiden ohella musiikkia, joka avasi kokonaan uuden näkökulman akustiseen, moderniin jazzilmaisuun.  Abercrombien ja pianisti Richie Beirachin sävellysten harmoniat kuulostavat edelleen yhtä kirpeiltä kuin 1980-luvulla, melodiat yhtä väkevän aforistisilta ja solistinen mielikuvitus yhtä rikkaalta.

Oulun Ammattikorkeakoulun nuoret huippulahjakkuudet ovat työstäneet John Abercrombien vaativaa mutta palkitsevaa ohjelmistoa koko syksyn ajan ja Kauppakeskus Valkeassa on mahdollista kuulla työn tuloksia torstaina.

Jos haluat rikastaa iltapäivääsi ajattoman modernilla jazzmusiikilla, tervetuloa Valkean Kesäkadun lavalle 12.12.2019 to klo 16 alkaen.

ÜBERCROMBIE:

Mikael Heikkinen, Pekka Sirola – kitarat

Jami Alaverronen – piano

Ilkka Pokkinen – kontrabasso

Aapo Satokangas – rummut.

 

Lisätiedot:

Samuli Mikkonen

pop- ja jazzmusiikin lehtori

Oulun ammattikorkeakoulu

samuli.mikkonen@oamk.fi

+358 40 1415041

Jaa tapahtuma: