sdr

Kesätyöntekijöiden kuulumiset: Fanni-Lotta ja Eelis

Eelis:

Lähdin hakemaan töitä sillä ajatuksella, että mikä tahansa työ kelpaisi, joten olin todella innoissani kun sain kuulla tästä Valkean kauppakeskusoppaan työstä. Tartuin siihen samantien epäröimättä. Työn vastaanotettuani aloin miettimään, että olisiko työ vain pelkästään infopisteillä seisoskelua ja ihmisten opastuta, mutta siihen kuului paljon muutakin kuten esimerkiksi Valkean Instagramin päivittäminen. Pääsimme myös jakamaan ALE-kuvastoja Kesäkadulla ohikulkeville ihmisille. Olen näiden kuluneen kahden viikon aikan oppinut ymmärtämään paremmin miten tärkeää oppaan työ on.

Työ on ollut erittäin mukavaa ja sen avulla päiviini on tullut sisältöä jota lomalla ei muuten olisi. Tämä kaksi viikkoa on mennyt tosi nopeasti, ja olen onnellinen siitä, että pääsen takaisin lomailemaan, mutta toisaalta haluaisin myös jatkaa työskentelyä täällä.

Haluan  kiittää kaikkia Valkean, sekä Valkean liikkeiden työntekijöitä siitä että he ovat olleet niin mukavia ja auttavaisia koko kahden viikon ajan. Erityisesti kiitän työpariani Fannia, jonka kanssa päivät ovat sujuneet todella hyvin ja työ on tuntunut mukavalta. Olisi mahtavaa päästä ensi vuonnakin kesätöihin Valkeaan kauppakeskusoppaaksi!

Fanni:

Aloin jo vuoden vaihteen jälkeen etsimään kesätöitä ahkerasti, sillä edellisinä kesinä olen hoitanut lapsia ja halusin saada kokemusta myös muunlaisesta työstä. Hain töitä laidasta laitaan ja oikeastaan ajatuksena oli se, että kaikki kelpaa. Huhtikuussa sain kutsun työhaastatteluun ja toukokuun alussa sain selville, että pääsen Valkeaan kauppakeskusoppaaksi. Otin työn vastaan innoissani, mutta myös jännittyneenä.

Ennen kuin aloitin työt, mietin paljon mitä työtehtäviä minulla tulee olemaan. Ajattelin, että seison kaksi viikkoa info-pisteellä ja opastan asiakkaita. Kun työt vihdoin alkoivat, oli se positiivinen yllätys, kuinka laaja työnkuva oli. Opastuksen lisäksi, jaoimme lehtisiä asiakkaille ja päivitimme Valkean Instagramia. Opastamisessa pääsi myös hyödyntämään kielitaitoa ja samalla huomasi kuinka paljon Oulussa käy ulkomaalaisia! Nautin työssä kovasti sen monipuolisuudesta.

Näiden kahden viikon jälkeen osaan todella hyvin kaikkien Valkean kauppojen sijainnit, olen tavannut uusia ihmisiä ja saanut auttaa muita. Ensi vuonna en enää saa kesätyöseteliä, mutta kaikki jotka saavat setelin ja miettivät minne tulisivat töihin, voin lämpimästi suositella kauppakeskusoppaan työtä.

Kiitän koko Valkean henkilökuntaa lämpimästä vastaanotosta, avuliaisuudesta ja ystävällisyydestä. Haluan kiitää myös työpariani Eelistä mukavista työpäivistä. Töitä olisin voinut vielä jatkaa pidempäänkin, mutta nyt on hyvä ottaa vähän lomaa ja alkaa valmistautumaan tuleviin YO-kirjoituksiin. Kiitos vielä kaikille ja hyvää kesän jatkoa!:)

Jaa artikkeli: