download

Kesätyöntekijöiden kuulumiset: Leevi ja Emilia

Leevi:

Lähdin hakemaan kesätöitä sillä fiiliksellä että kaikki työ kelpaa ja että muut seikat kuten viihtyvyys ovat vain pieni lisä. Saadessani kuulla että paikka Valkean kauppakeskusoppaana voisi olla minun, ilman mitään miettimättä tartuin tilaisuuteen ja päätin koittaa jotain uutta. Aluksi odotin työn sisältävän infopisteellä ihmisten auttelua, mutta lisäksi saimme myös työksemme hoitaa Valkean Instagramin päivityksen ja muutamana päivänä saimme jakaa kuvastoja.

Ensimmäinen päivä meni sopeutuessa itse työhön ja työtehtäviin. Sopeutuminen ei vienyt kauan aikaa ja iso syy siihen oli myös työilmapiiri. Työilmapiiri oli positiivinen ja kannustava ja talossa työntekijöitä on paljon, mutta kaikki ottivat työparini ja minut positiivisesti vastaan, jopa ihmiset joiden kanssa en paljoa töitä tehnyt joten suuret kiitokset siitä kaikille.

Instagramin päivittely toi päiviin monipuolisuutta ja kuvien suunnittelu ja toteutus sujui hyvin, kiitos kauppiaiden avun ja vinkkien johdosta. Suurena teemana Instagramissa toimi alennusmyynnit, joista saattoi itsekin löytää jotain ostettavaa. Ihmisten opastaminen oli hienoa ja hekään eivät mollanneet jos ei aina tiennyt missä tietty liike sijaitsee, joka ei ole Valkean tiloissa. Yllätyin kuinka paljon ulkomaalaisia tuli kysymään apua ja se oli positiivinen yllätys, koska hyvin harvassa kesätyössä pääse käyttämään vierasta kieltä. Turistien auttaminen kehitti kieltäni ja turistien kiitokset hyvästä infosta toivat aina hyvälle mielelle. Kuvastojen jako oli aina hyvää vaihtelua ja toi hieman enemmän kanssakäymistä ihmisten kanssa.

Nyt viimeisenä päivänä olen iloinen loman jatkumisesta, mutta olo on myös hieman ristiriidassa ilon kanssa, koska nautin työstä ja oli hienoa päästä kokeilemaan tätäkin hommaa ja että enää ei tänne tulla töihin vaan asiakkaana. Silti töihin tulisin kyllä uudestaankin näillä näkymin. Vielä iso kiitos työryhmälle ja kauppakeskuksessa käyville ihmisille!

 

Emilia:

Hain aika laajasti töitä ja olin aika avoin työpaikan kanssa. Sitten kun sain soiton, että sinä pääsisit Valkeaan töihin tämmösiin opastustöihin ja somejuttuihin niin ajattelin että haluan kokemusta tälläisestakin työstä, kun en aiemmin ole tehnyt tämmöistä työtä. Siitä se lähti.

Olin ekana päivänä innoissani ja kiinnostuneena tulossa töihin, että mitäköhän sitä tänään teemme. Olen osin aika sosiaalinen, mutta joissakin tilanteissa en osaa olla tarpeeksi sosiaalinen, sen vuoksi olin aika jännittynytkin, että mitäköhän tästä tulee. Ajattelin kuitenkin, että osaan sopeutua kaikkiin tilanteisiin aika nopeasti, että siitä ei olisi mitään ongelmaa.

Niin ne vaan päivät silti kulki ja sopeuduin heti tähän työhön. Oli tämä työ pikkuisen rankkaa itselleni, mutta ei se minua haitannut. Tykkään olla töissä ja niin jotenkin ne päivät menee mukavasti eteenpäin töitä tehdessä. Asiakkaita oli monenlaista. Tykkään auttaa ihmisiä. Se kuitenkin kuuluu minun omaan luonteeseeni. Olen aika iloinen, että olin täällä töissä. Oli hauskoja ja mukavia hetkiä. En haluaisi luopua niistä, mutta valitettavasti se on vain hyväksyttävä, että nyt oli viimeinen päivä täällä töissä ja kaikki on jätettävä muistoihin. Tykkäsin aina tulla töihin ja odotin innolla mitä sitä tänään tehdään. Tykkäsin olla täällä työntekijöiden takia, kun täällä on vaan niin hyvä ilmapiiri. Kiitos myös kuuluu minun työparilleni Leeville, kun jaksoi katsella mua joka päivä. Toivon kaikille työntekijöille täällä hyvää jatkoa ja kesää!

Jaa artikkeli: